Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Linzer mákos-krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Linzertésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 4 db tojássárgája
  • 1 db citrom reszelt héja
  • kakaópor

Krémhez

  • 8 evőkanál finomliszt
  • 8 dl tej
  • 3 db tojássárgája
  • 33 dkg margarin
  • 33 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Tetejére

  • 3 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 30 dkg mák
  • 15 dkg porcukor
  • tej (amennyi a mákot ellepi)
  • lekvár (házi)

Elkészítése

Linzertésztát készítek a hozzávalókból, kettéosztom, és az egyik felébe kakaóport teszek. Kikent, lisztezett formába alulra a fehér tésztát teszem, megkenem lekvárral, erre jön a leforrázott mák. (A mákot felfőzzük a tejben a porcukorral.)

A kakaós linzertésztából hosszú csíkokat sodrok, ezt teszem a mákos töltelékre, szép sorban. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt megsütöm.

A krémhez a 8 kanál lisztet 8 dl tejjel és a tojássárgákkal sűrűre főzöm. A margarint a porcukorral és a két vaníliás cukorral kikeverem. Ha kihűlt a tejes-lisztes keverék, óvatosan összekeverem a porcukros margarinnal. Ez kerül a kihűlt linzersütire.

A tejszínt felverem a két csomag habfixálóval, majd ezt is rákenem. A tetejét kakaóporral meghintem.

Isteni finom, laktató és mutatós.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/linzer-makos-kremes/