Elkészítése
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom héja
- 2 vaníliás cukor
- 1/2 sütőpor
- 1 tojás
Elkészítése:
A liszttel elkeverjük a sütőport, majd elmorzsoljuk a rámával és a többi anyaggal egyneművé gyúrjuk.
Kinyújtjuk, és egyenlő arányban szaggatunk sima, illetve lyukas formát.
200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, baracklekvárral összeragasztjuk, és porcukorral megszórjuk.
[box style=”info”]Nem szabad sokáig sütni, mert hamar kiszárad, és nem puhul be. Szép világosra süssük!!
Ebből a tésztából készül a Vaníliás karika és az Isler is. Ennek az alját csokiba mártjuk. Ugyan az a tészta, de egész más íz![/box]

