Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Linzerek

Sütemény receptek

Linzi sakkszelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta elkészítése: A száraz hozzávalókat – a lisztet, a porcukrot és a vaníliás cukrot – egy tálban alaposan elkeverjük. A vajat belemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, az egész tojást és a citrom reszelt héját. Gyors mozdulatokkal omlós tésztává gyúrjuk. A tésztát kettéválasztjuk, és az egyik részébe belegyúrjuk a kakaóport. A tészta formázása: A kakaós […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.04.02.

Hozzávalók

A kakaós részhez

A bevonáshoz

Elkészítése

A tészta elkészítése:

A száraz hozzávalókat – a lisztet, a porcukrot és a vaníliás cukrot – egy tálban alaposan elkeverjük. A vajat belemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, az egész tojást és a citrom reszelt héját. Gyors mozdulatokkal omlós tésztává gyúrjuk. A tésztát kettéválasztjuk, és az egyik részébe belegyúrjuk a kakaóport.

A tészta formázása:

A kakaós tésztát 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, majd ugyanilyen méretű fehér tésztát nyújtunk mellé. A kinyújtott tésztákat hűtőbe vagy fagyasztóba tesszük, hogy megdermedjenek.

A dermedt tésztákból 1,5 cm széles csíkokat vágunk. Az összeállításhoz a kakaós csíkokból ötöt, a fehérből négyet használunk, és sakktábla-szerűen rétegezzük őket. A tészta széleit vizes ecsettel megkenjük, hogy jól tapadjanak egymáshoz. A maradék fehér tésztát vékonyra nyújtjuk, és ezzel burkoljuk be a tésztát. A burkolást követően a felesleges részeket levágjuk.

Sütés:

A kész rudakat ismét fagyasztóba tesszük 20-25 percre, hogy könnyebb legyen szeletelni. Ezután fél centiméter vastag szeletekre vágjuk, és a sütőpapírral fedett tepsire helyezzük. 170 °C-ra előmelegített sütőben világosbarnára sütjük.

Díszítés:

A kihűlt sütemény széleit olvasztott csokoládéba mártjuk. Rácsra helyezzük, hogy a csokoládé megdermedjen. A kész süteményeket jól zárható dobozban tároljuk, így sokáig frissek maradnak.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is