Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A meggybefőtt levét egy tálba felfogjuk, ha szükséges 3,5 dl-re egészítjük ki vízzel, a gyümölcsöt lecsepegtetjük. A pudingport kevés befőttlével simára keverjük. A maradék befőttlevet a cukorral és a rumaromával felforraljuk, majd a simára kevert pudingporral besűrítjük. A pudingot langyosra hűtjük. Egy enyhén nedves konyharuhára három réteslapot helyezünk egymásra, és minden réteget vékonyan megkenünk kevés […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.04.22.

Hozzávalók

Elkészítése

A meggybefőtt levét egy tálba felfogjuk, ha szükséges 3,5 dl-re egészítjük ki vízzel, a gyümölcsöt lecsepegtetjük. A pudingport kevés befőttlével simára keverjük. A maradék befőttlevet a cukorral és a rumaromával felforraljuk, majd a simára kevert pudingporral besűrítjük. A pudingot langyosra hűtjük.

Egy enyhén nedves konyharuhára három réteslapot helyezünk egymásra, és minden réteget vékonyan megkenünk kevés olajjal. A meggyes puding felét egyenletesen eloszlatjuk a felső réteslapon, majd a lecsepegtetett meggy felét rászórjuk. A konyharuha segítségével a réteslapokat óvatosan feltekerjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

A másik három réteslappal ugyanezt megismételjük.

A tojást a tejföllel simára keverjük, és alaposan lekenjük vele a rétesek tetejét.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük, amíg a rétesek teteje aranybarnára nem sül.

Tálalás:

A rétest teljesen kihűtjük, majd szeletekre vágva kínáljuk. Porcukorral meghinthetjük, ha szeretnénk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is