A meggybefőtt levét egy tálba felfogjuk, ha szükséges 3,5 dl-re egészítjük ki vízzel, a gyümölcsöt lecsepegtetjük. A pudingport kevés befőttlével simára keverjük. A maradék befőttlevet a cukorral és a rumaromával felforraljuk, majd a simára kevert pudingporral besűrítjük. A pudingot langyosra hűtjük.
Egy enyhén nedves konyharuhára három réteslapot helyezünk egymásra, és minden réteget vékonyan megkenünk kevés olajjal. A meggyes puding felét egyenletesen eloszlatjuk a felső réteslapon, majd a lecsepegtetett meggy felét rászórjuk. A konyharuha segítségével a réteslapokat óvatosan feltekerjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
A másik három réteslappal ugyanezt megismételjük.
A tojást a tejföllel simára keverjük, és alaposan lekenjük vele a rétesek tetejét.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük, amíg a rétesek teteje aranybarnára nem sül.
Tálalás:
A rétest teljesen kihűtjük, majd szeletekre vágva kínáljuk. Porcukorral meghinthetjük, ha szeretnénk.