Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lipóti meggyes rétes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag réteslap (6 lapos)
  • 1 üveg magozott meggy
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál rumaroma
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • olaj

Elkészítése

A meggybefőtt levét egy tálba felfogjuk, ha szükséges 3,5 dl-re egészítjük ki vízzel, a gyümölcsöt lecsepegtetjük. A pudingport kevés befőttlével simára keverjük. A maradék befőttlevet a cukorral és a rumaromával felforraljuk, majd a simára kevert pudingporral besűrítjük. A pudingot langyosra hűtjük.

Egy enyhén nedves konyharuhára három réteslapot helyezünk egymásra, és minden réteget vékonyan megkenünk kevés olajjal. A meggyes puding felét egyenletesen eloszlatjuk a felső réteslapon, majd a lecsepegtetett meggy felét rászórjuk. A konyharuha segítségével a réteslapokat óvatosan feltekerjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

A másik három réteslappal ugyanezt megismételjük.

A tojást a tejföllel simára keverjük, és alaposan lekenjük vele a rétesek tetejét.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük, amíg a rétesek teteje aranybarnára nem sül.

Tálalás:

A rétest teljesen kihűtjük, majd szeletekre vágva kínáljuk. Porcukorral meghinthetjük, ha szeretnénk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/lipoti-meggyes-retes/