Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Szilvás sütik

Liszt,cukor és tejmentes szilvás lepény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A liszt-, cukor- és tejmentes szilvás lepény könnyű, egészséges desszert, amelyet bátran fogyaszthatnak azok is, akik valamilyen ételérzékenységgel élnek. A kókuszliszt és a szilva különleges párost alkot, a sütemény pedig puha és szaftos marad.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
vicky79
Beküldte: 2013.10.18.

Hozzávalók

Elkészítése

A száraz hozzávalókat – a kókuszlisztet, a szódabikarbónát és a reszelt citromhéjat – összekeverjük. A tojásokat habosra verjük, majd hozzáadjuk a nyírfacukrot (vagy a banánt édesítésként), valamint egy kevés vaníliát ízlés szerint. Ezután a száraz és nedves hozzávalókat összeöntjük, és sima masszává dolgozzuk.

A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, tetejét kirakjuk fahéjjal megszórt szilvával. Előmelegített sütőben, 180 fokon 30–40 percig sütjük, amíg szépen megszilárdul és enyhén megpirul a teteje.

A lepény más idénygyümölcsökkel, például barackkal, meggyel vagy körtével is elkészíthető.

Tipp

Ha szeretnénk még aromásabbá tenni, a tésztába keverhetünk egy kevés fahéjat vagy kardamomot is. Laktózmentes habtejszínnel vagy kókusztejszínnel kínálva még ünnepibb desszert válik belőle.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
vicky79
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is