A száraz hozzávalókat – a kókuszlisztet, a szódabikarbónát és a reszelt citromhéjat – összekeverjük. A tojásokat habosra verjük, majd hozzáadjuk a nyírfacukrot (vagy a banánt édesítésként), valamint egy kevés vaníliát ízlés szerint. Ezután a száraz és nedves hozzávalókat összeöntjük, és sima masszává dolgozzuk.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, tetejét kirakjuk fahéjjal megszórt szilvával. Előmelegített sütőben, 180 fokon 30–40 percig sütjük, amíg szépen megszilárdul és enyhén megpirul a teteje.
A lepény más idénygyümölcsökkel, például barackkal, meggyel vagy körtével is elkészíthető.
Tipp
Ha szeretnénk még aromásabbá tenni, a tésztába keverhetünk egy kevés fahéjat vagy kardamomot is. Laktózmentes habtejszínnel vagy kókusztejszínnel kínálva még ünnepibb desszert válik belőle.