Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Liszt,cukor és tejmentes szilvás lepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 db tojás
  • 12 dkg nyírfacukor (vagy 1 db banán )
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 10 dkg kókuszliszt
  • vanília aroma
  • szilva
  • fahéj

Elkészítése

A száraz hozzávalókat – a kókuszlisztet, a szódabikarbónát és a reszelt citromhéjat – összekeverjük. A tojásokat habosra verjük, majd hozzáadjuk a nyírfacukrot (vagy a banánt édesítésként), valamint egy kevés vaníliát ízlés szerint. Ezután a száraz és nedves hozzávalókat összeöntjük, és sima masszává dolgozzuk.

A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, tetejét kirakjuk fahéjjal megszórt szilvával. Előmelegített sütőben, 180 fokon 30–40 percig sütjük, amíg szépen megszilárdul és enyhén megpirul a teteje.

A lepény más idénygyümölcsökkel, például barackkal, meggyel vagy körtével is elkészíthető.

Tipp

Ha szeretnénk még aromásabbá tenni, a tésztába keverhetünk egy kevés fahéjat vagy kardamomot is. Laktózmentes habtejszínnel vagy kókusztejszínnel kínálva még ünnepibb desszert válik belőle.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/lisztcukor-es-tejmentes-szilvas-lepeny/