Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 ek nyírfacukor
- 2 ek holland kakaópor
- 1 csipet só
- 1 csomag pudingpor (vaníliás)
- nyírfacukor ízlés szerint
- 400 ml sovány tej
- lekvár (cukormentes)
- 1 darab banán
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A sárgáját kikeverjük a kakaóporral és az nyírfacukorral, majd a kettőt óvatosan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsiben 160 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
Lisztezett konyharuhára borítjuk, a papírt lehúzzuk és konyharuhástul még forrón feltekerjük. Közben elkészítjük a tölteléket: a 400 ml tejben és a nyírfacukorral megfőzzük a pudingot és kihűtjük. Ha kihűlt a piskóta, megkenjük lekvárral, banánt szeletelünk rá és rásimítjuk a pudingot. Feltekerjük majd pár órára hideg helyre tesszük. Felszeletelve tálaljuk.
[box style=”info”]A banánt tehetjük a tekercs szélére és feltekerjük.[/box]