Elkészítése
Hozzávalók:
- 21 dkg liszt
- 14 dkg margarin
- 7 dkg porcukor
- 3 darab tojássárgája
- 1/2 citrom lereszelt héja, és leve
A töltelékhez:
- 3 darab tojásfehérje
- 2 dl házikészítésű baracklekvár
- 12 dkg porcukor
- 12 dkg darált dió
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit géppel kidolgozzuk, majd fél órára hűtőbe tesszük.
2-3 mm vékonyra kinyújtjuk és megkenjük lekvárral. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, belekeverjük a diót, majd a lekváros tésztára kenjük egyenletesen.
160 fokon, 25-30 perc alatt megsütjük. Ha kisült pogácsaszaggatóval kiszúrjuk és 1-1-et lekvárral megkenve összeragasztunk.
[box style=”info”]Tejjel, teával isteni finom![/box]

