Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Londoni szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 1 db tojássárgája
  • 3 evőkanál porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 dkg zsír
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 0,5 csomag sütőpor
  • kevés tej

A diós massza hozzávalói

  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg darált dió
  • 3 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor

Megkenni a tésztát

  • lekvár

Elkészítése

A tészta hozzávalóit (tojássárgája, porcukor, vaj, zsír, liszt, csipet só, sütőpor, kevés tej) összekeverjük, hogy lágy, formázható tésztát kapjunk. A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és a kezünkkel egyenletesen belenyomkodjuk.

A tészta tetejét egyenletesen megkenjük lekvárral, például barack- vagy szilvalekvárral.

A diós masszához a porcukrot, a darált diót, a tojásokat és a vaníliás cukrot alaposan összekeverjük. A masszát a lekváros rétegre simítjuk.

Az előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 25-30 perc alatt készre sütjük, amíg a dióréteg aranybarnára sül.

Tálalás:

A süteményt teljesen kihűtjük, majd szeletekre vágva kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/londoni-szelet-2/