Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Londoni szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 30 dkg finomliszt
  • 12 dkg vaj (vagy zsír )
  • 15 dkg cukor
  • 6 db tojássárgája
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál sütőpor

Krém

  • 20 dkg darált dió
  • 30 dkg porcukor
  • 1,5 csomag vaníliás cukor
  • 6 db tojásfehérje
  • 20 db  baracklekvár

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy könnyen nyújtható állagot kapjunk. Egy 24×15 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a tésztát kinyújtjuk és belefektetjük a tepsibe.

A krém elkészítéséhez a tojásfehérjéket a porcukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Ezután óvatosan beleforgatjuk a darált diót.

A tésztát megkenjük a baracklekvárral, majd egyenletesen rásimítjuk a diós habot.

A sütőt előmelegítjük 160 fokra, hőlégkeveréses funkcióval. A süteményt kb. 20-25 percig sütjük. A sütési idő tájékoztató jellegű, és nagyban függ a sütő állapotától.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/londoni-szelet-3/