Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lúdláb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 6 db tojás
  • 36 dkg porcukor
  • 9 evőkanál feketekávé (főzött)
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 30 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor

A krémhez

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 14 dkg darált dió
  • 20 dkg margarin

A bevonáshoz

  • 15 dkg csokoládé
  • 3 cl olaj
Lúdláb

Elkészítése

Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kávét. Ezután hozzákeverjük a kakaóport és a sütőporral elkevert lisztet. A masszát egy 25×39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokon megsütjük.

Közben a pudingport a cukrokkal és tejjel csomómentesre keverjük, majd felfőzzük. Amikor besűrűsödött, hozzákeverjük a diót, és hagyjuk kihűlni. A margarint habosra keverjük, majd a kihűlt pudingkrémet alaposan hozzákeverjük, amíg szép habos nem lesz.

A kihűlt tésztára simítjuk a diós krémet. A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, és a krém tetejére kenjük.

Ez egy régi családi recept, anyukám készítette mindig, és nagyon finom. Próbáljátok ki, érdemes elkészíteni!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/ludlab-2/