Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csokis sütik

Hamis lúdláb

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először a főzött krémet készítjük el: a 8 dl tejet feltesszük forrni. Kiveszünk belőle egy keveset, amit simára keverünk a 8 evőkanál liszttel és a 2 tojással. A krémet gőz felett főzzük, ehhez egy nagyobb fazékba vizet forralunk, és rátesszük a habüstöt vagy egy kisebb edényt. Beleöntjük a felforrt tejet és a tojással elkevert lisztet, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Andi84
Beküldte: 2012.11.30.

Hozzávalók

Krém

Csokimáz

Elkészítése

Először a főzött krémet készítjük el: a 8 dl tejet feltesszük forrni. Kiveszünk belőle egy keveset, amit simára keverünk a 8 evőkanál liszttel és a 2 tojással. A krémet gőz felett főzzük, ehhez egy nagyobb fazékba vizet forralunk, és rátesszük a habüstöt vagy egy kisebb edényt. Beleöntjük a felforrt tejet és a tojással elkevert lisztet, majd sűrűre főzzük. A tetejére kevés kristálycukrot szórunk, hogy ne bőrösödjön be, így nem kell folyamatosan keverni, amíg ki nem hűl.

Közben a 25 dkg vajat habosra keverjük a 30 dkg porcukorral és a 2 csomag vaníliás cukorral.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és elkészítjük a csokis piskótát. A 4 tojást kettéválasztjuk, a tojássárgáját fehéredésig keverjük 4 evőkanál vízzel és 16 dkg cukorral. Hozzáadjuk a 2 dkg kakaóport is. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A 14 dkg lisztet elkeverjük az 1 csomag sütőporral és egy csipet sóval. A hab felét a tésztához adjuk, majd beleszitáljuk a lisztes keveréket. Fakanállal óvatosan összeforgatjuk, végül hozzákeverjük a maradék habot is.

A 30×40 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a tésztát, elsimítjuk, és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Ha kész, kiborítjuk egy táblára, és lehúzzuk róla a sütőpapírt.

A főzött és a vajas krémet összekeverjük, majd a kihűlt piskótára simítjuk. Fél órára hideg helyre tesszük, hogy a krém megdermedjen.

A csokimázhoz 20 dkg étcsokoládét összetördelünk, és gőz felett 10 dkg vajjal megolvasztjuk. Ha kihűlt, rákenjük a krémre. Miután megszáradt, vizes késsel felszeleteljük: először 5×5 cm-es négyzetekre, majd az átló mentén háromszögekre vágjuk, így a sütemény lúdláb alakot kap.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Andi84
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is