Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az étolajat. Ezután hozzákeverjük a lisztet, a kakaóport és a sütőport, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta megsült-e. A krémhez a tejet és […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.04.02.

Tésztához

Krémhez

Mázhoz

Elkészítése

A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az étolajat. Ezután hozzákeverjük a lisztet, a kakaóport és a sütőport, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta megsült-e.

A krémhez a tejet és a lisztet csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt főtt krémet, a kakaóport és a rum aromát. Alaposan összedolgozzuk, hogy sima, krémes állagot kapjunk.

A megsült és kihűlt tésztára egyenletesen rákenjük a krémet.

A mázhoz a tortabevonót vízgőz felett vagy mikróban alacsony fokozaton felolvasztjuk az olajjal együtt, majd simára keverjük. Az elkészült mázat a krém tetejére öntjük, és elsimítjuk. A süteményt hűtőbe tesszük, hogy a máz megdermedjen és az ízek összeérjenek.

Tálalás előtt szeleteljük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is