A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az étolajat. Ezután hozzákeverjük a lisztet, a kakaóport és a sütőport, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta megsült-e.
A krémhez a tejet és a lisztet csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt főtt krémet, a kakaóport és a rum aromát. Alaposan összedolgozzuk, hogy sima, krémes állagot kapjunk.
A megsült és kihűlt tésztára egyenletesen rákenjük a krémet.
A mázhoz a tortabevonót vízgőz felett vagy mikróban alacsony fokozaton felolvasztjuk az olajjal együtt, majd simára keverjük. Az elkészült mázat a krém tetejére öntjük, és elsimítjuk. A süteményt hűtőbe tesszük, hogy a máz megdermedjen és az ízek összeérjenek.
Tálalás előtt szeleteljük.