Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lúdláb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 1 dl étolaj
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

Krémhez

  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 0,5 üvegcse rumaroma

Mázhoz

  • 20 dkg tortabevonó
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az étolajat. Ezután hozzákeverjük a lisztet, a kakaóport és a sütőport, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta megsült-e.

A krémhez a tejet és a lisztet csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt főtt krémet, a kakaóport és a rum aromát. Alaposan összedolgozzuk, hogy sima, krémes állagot kapjunk.

A megsült és kihűlt tésztára egyenletesen rákenjük a krémet.

A mázhoz a tortabevonót vízgőz felett vagy mikróban alacsony fokozaton felolvasztjuk az olajjal együtt, majd simára keverjük. Az elkészült mázat a krém tetejére öntjük, és elsimítjuk. A süteményt hűtőbe tesszük, hogy a máz megdermedjen és az ízek összeérjenek.

Tálalás előtt szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/ludlab-4/