Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lúdláb szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 1 dl étolaj
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütőpor

Krémhez

  • 2 csomag tejszínízű pudingpor
  • 0,5 liter tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 25 dkg margarin
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál instant kávé

Tetejére

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítése

A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a sütőport, és végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre felvert habját. Az így elkészült tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Krém elkészítése:

A pudingport, a tejet és a kristálycukrot összefőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Közben a margarint porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot, a kakaóport és az instant kávét. Az elkészült krémet egyenletesen eloszlatjuk a kihűlt tésztán.

Teteje:

Az étcsokoládét 2 evőkanál olajjal gőz fölött felolvasztjuk, majd a krém tetejére simítjuk. Amikor a máz megszáradt, a sütemény szépen szeletelhető lesz.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/ludlab-szelet-2/