Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lúdláb szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 6 db tojás
  • 1 dl étolaj
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

Krém

  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • rumaroma

Máz

  • 20 dkg tortabevonó
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

A tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojássárgájákat, a lisztet, a kakaóport, a sütőport és végül az étolajat. Egy tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és a tésztát beleöntjük. Előmelegített sütőben 180 °C-on 25-30 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez a tejet a liszttel csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral, a kakaóporral és a rumaromával habosra keverjük, végül a langyos tejkrémet hozzáadjuk, és simára dolgozzuk.

A kihűlt tésztát óvatosan félbevágjuk. Az alsó lapot megkenjük a krémmel, majd rátesszük a felső lapot, és hűtőbe tesszük, hogy a krém kissé megdermedjen.

A mázhoz a tortabevonót vízgőz felett az olajjal együtt felolvasztjuk, majd egyenletesen a sütemény tetejére öntjük. Tetszés szerint díszítjük, például kakaóporral vagy csokoládéforgáccsal.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/ludlab-szelet-3/