Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 db tojás 16 dkg cukor 3 ek víz 16 dkg liszt 1 csomag sütőpor 2 dkg kakaópor 5 dkg durvára vágott dió Krém: 4 dl tej 4 ek liszt 1 db tojás 22,5 dkg margarin 22,5 dkg cukor 2 csomag vaníliás cukor 4,5 dkg kakaópor Tetejére: 15 dkg étcsokoládé 2 ek olaj A […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Erzsébet Bán
Beküldte: 2014.05.03.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 16 dkg cukor
  • 3 ek víz
  • 16 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dkg kakaópor
  • 5 dkg durvára vágott dió

Krém:

  • 4 dl tej
  • 4 ek liszt
  • 1 db tojás
  • 22,5 dkg margarin
  • 22,5 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4,5 dkg kakaópor

Tetejére:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2 ek olaj

A tészta elkészítése:

A tojásokat a cukorral és a vízzel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a durvára vágott diót. Lassú tűzön, 23x39cm-es kivajazott, kilisztezett tepsiben tűpróbáig sütjük. Amíg sül, elkészítjük a krémet.

A krém elkészítése:

A tejet, összekeverjük a liszttel, a tojással, majd összefőzzük és kihűtjük. A margarint, kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóporral, majd hozzáadjuk a kihűt lisztes masszát.

Rákenjük a tésztára, majd a tetejére csokimázat készítünk. A csokit olajjal főz felett megolvasztjuk, majd rácsurgatjuk a sütire.

[box style=”info”]Nagyon finom a süti, aki úgy gondolja a krémhez tegyen egy kis rumaromát.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Erzsébet Bán
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is