Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóiból piskótatésztát készítünk. Az egész tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt kihabosítjuk robotgéppel, majd hozzászitáljuk a lisztet, kakaóport és a sütőport és csomómentesre dolgozzuk a masszát. Sütőpapíros gáztepsibe (44*38 cm) öntjük a masszát és előmelegített, 180 fokos sütőbe kb 30 perc alatt megsütjük. Ha megsült és kihűlt, akkor a papírt lehúzzuk a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2024.01.16.

Tészta

Krém

Tetejére

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból piskótatésztát készítünk. Az egész tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt kihabosítjuk robotgéppel, majd hozzászitáljuk a lisztet, kakaóport és a sütőport és csomómentesre dolgozzuk a masszát.

Sütőpapíros gáztepsibe (44*38 cm) öntjük a masszát és előmelegített, 180 fokos sütőbe kb 30 perc alatt megsütjük.

Ha megsült és kihűlt, akkor a papírt lehúzzuk a piskótáról és a széleit levágjuk.

A krémhez a tejben a lisztet sűrűre főzzük és kihűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóport, kanalanként adunk hozzá a lisztes főzött krémből és újra habosítjuk. Kevés rumot is tehetünk bele.

A kihűlt és szélezett tésztára kenjük egyenletesen a krémet, hűtőbe tesszük hogy a krém megdermedjen.

A csokit az olajjal felolvasztjuk, majd amikor már csak langyos, akkor bevonjuk vele a jól lehűtött süteményt és a máz dermedéséig hűtőbe tesszük.

Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is