Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lúdláb szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál rétes vagy finomliszt
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 0,5 csomag sütőpor

Krém

  • 2 dl tej
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 30 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • rum ízlés szerint

Tetejére

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból piskótatésztát készítünk. Az egész tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt kihabosítjuk robotgéppel, majd hozzászitáljuk a lisztet, kakaóport és a sütőport és csomómentesre dolgozzuk a masszát.

Sütőpapíros gáztepsibe (44*38 cm) öntjük a masszát és előmelegített, 180 fokos sütőbe kb 30 perc alatt megsütjük.

Ha megsült és kihűlt, akkor a papírt lehúzzuk a piskótáról és a széleit levágjuk.

A krémhez a tejben a lisztet sűrűre főzzük és kihűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóport, kanalanként adunk hozzá a lisztes főzött krémből és újra habosítjuk. Kevés rumot is tehetünk bele.

A kihűlt és szélezett tésztára kenjük egyenletesen a krémet, hűtőbe tesszük hogy a krém megdermedjen.

A csokit az olajjal felolvasztjuk, majd amikor már csak langyos, akkor bevonjuk vele a jól lehűtött süteményt és a máz dermedéséig hűtőbe tesszük.

Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/ludlab-szelet-5/