Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lúdláb szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • csipet só

Krém

  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor

Máz

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát készítünk. Az egész tojásokat elkezdjük kihabosítani a sóval, majd kb 10-12 perc alatt tejföl keménységű habbá verjük (ezalatt kifehéredik és a térfogata megháromszorozódik). Közben a cukrot kanalanként adjuk hozzá. A masszát sütőpapírral bélelt 21*32 cm-es tepsibe simítjuk.

180 fokos sütőben kb 30 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk a tepsiben kihűlni.

A krémhez a lisztet a tojásokkal simára keverjük, ezután apránként adagoljuk hozzá a tejet és csomómentesre keverjük a masszát. Folytonos keverés mellett sűrűre főzzük.

A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a kakaóport, végül pedig a kihűlt krémmel összedolgozzuk.

A kihűlt piskótára halmozzuk a krémet, majd egyenletesen elkenjük.

A mázhoz a csokoládét az olajjal összeolvasztjuk és bevonjuk vele a sütit.

Másnap háromszögekre szeletelve, ízlés szerint dekorálva kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/ludlab-szelet-6/