Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hamis lúdláb szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 db tojás
  • 150 g cukor
  • 150 g liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só

A krémhez

  • 30 dkg darált keksz
  • 1 dl kávé
  • kevés rum ( vagy aroma)
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál porcukor
  • 25 dkg margarin

Tetejére

  • 1 tábla tortabevonó

Elkészítése

A tojásokat a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a lisztet és a sót, és óvatosan összekeverjük.

A masszát előkészített tortaformába öntjük, majd 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük, vagy amíg aranybarna nem lesz a teteje, és a tűpróba sikeres.

Kihűtjük, majd ízlés szerint díszíthetjük vagy tetszőleges krémmel kísérhetjük.

Ha a piskóta kihűlt, rákenjük a krémet. Ehhez a porcukrot, a margarint, a rumot, a kávét és a kakaót összekeverjük, majd hozzáadjuk a darált kekszet, és alaposan összeforgatjuk.

A krém tetejére csokimázat kenünk vagy tortabevonót. Ha a máz rádermedt, háromszög alakúra szeleteljük a sütit.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/ludlab-szelet/