Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lúdláb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál cukor
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg ét tortabevonó (vagy sima étcsoki)
  • magozott meggy

A tetejére

  • csokimáz
Lúdláb

Elkészítése

A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből felvert habot. Az így elkészült tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokon, körülbelül 20 perc alatt megsütjük.

A krémhez a tejet, a pudingport, 1 evőkanál kakaóport és a cukrot simára keverjük, majd lassú tűzön, folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk. Miután levettük a tűzről, beletördeljük a csokit, és addig keverjük, amíg teljesen felolvad. Ha a krém kihűlt, hozzákeverjük a habosra kikevert margarint és a meggyet.

A kész krémet a kihűlt tésztára simítjuk, majd hidegre tesszük, hogy megdermedjen. Végül a tetejét csokimázzal vonjuk be.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/ludlab/