Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lusta asszony almása recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Száraz hozzávalók

  • 200 g finomliszt
  • 200 g búzadara
  • 180 g porcukor
  • 1 csomag sütőpor

Almás rész

  • 2 kg alma
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • fahéj

Nedves hozzávalók

  • 250 ml tej
  • 100 ml olaj
  • 1 tojás

Tetejére

  • 5 dl habtejszín

Elkészítése

A száraz hozzávalókat egy edényben összekeverjük.

A nedves hozzávalókat egy nagyobb kancsóban vagy mérőpohárban összekeverjük.

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd hozzákeverjük a vaníliás cukrot és fahéjat.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, alsó-felső sütéssel. A tepsit (21*36 cm) kibéleljük sütőpapírral.

A lisztes keverék 1/3-át beleszórjuk a tepsibe, majd ráterítjük az alma 1/3-át és addig folytatjuk a rétegzést, amíg elfogy a lisztes keverék és az alma is. A tejes keveréket újra átkeverjük, majd egyenletesen ráöntjük a tepsiben lévő hozzávalókra.

Kb 1 órán át sütjük. Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni a tepsiben.

A hideg tejszínt keményre velverjük, egyenletesen rákenjük a kihűlt sütire, majd szeletelve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/lusta-asszony-almasa/