Elkészítése
Hozzávalók:
- 25 dkg rétesliszt
- 22 dkg porcukor
- fél csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg margarin
- 50 dkg túró
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tej
- 2 tojás
- 1 pohárnyi gyümölcs – ez esetben meggy
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat összekeverjük (liszt, cukor, sütőpor).
Egy közepes tepsiben elmorzsoljuk a vaj felét, erre öntjük a lisztes keverék felét.
Erre jön a túró, vanília cukor, reszelt citromhéj a meggy és a maradék vaj.
A tetejét a megmaradt lisztes keverékkel fedjük be.
Végül a tejet összekeverjük a tojásokkal és azt is a tepsibe öntjük.
Előmelegített sütőben sütjük közepes lángon.

