Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Macaron egy francia édesség, amelyet mindenki a finom, roppanós héj és a lágy, krémes töltelék tökéletes harmóniájáról ismer. Bár elkészítése odafigyelést igényel, a végeredmény egy elegáns és mutatós desszert, amely ünnepi alkalmakon és ajándékként is megállja a helyét.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.09.23.

Tésztához

Krém

Elkészítése

Krém

A tejszínt, a vajat és az étcsokoládét egy lábasban alacsony lángon felolvasztjuk, majd simára keverjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, amíg kenhető állagot nem kapunk.

Tészta

A mandulát finomra daráljuk (akár kávédarálóval), majd összekeverjük a porcukorral. A tojásfehérjét robotgéppel habbá verjük. Amikor kezd keményedni, apránként hozzáadjuk a kristálycukrot, és fényes, kemény habbá verjük.

Ezután óvatosan beleforgatjuk a porcukros mandulát a habba, ügyelve, hogy a massza ne törjön össze. A kész masszát nyomózsákba töltjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire egyforma korongokat nyomunk. Szobahőmérsékleten kb. másfél órát pihentetjük, amíg a tetejük megszárad.

Előmelegített, 160 fokos sütőben 10–12 percig sütjük. Kivesszük, majd rövid hűlés után könnyedén leemeljük a sütőpapírról a korongokat.

Összeállítás

A teljesen kihűlt korongokat a csokoládékrémmel megtöltjük, majd kettesével összeragasztjuk őket.

Tipp

A macaron töltelékét variálhatjuk: készíthetjük fehércsokoládéval, gyümölcsös lekvárral vagy krémekkel is. Ha a töltött macaronokat egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnapra még finomabb, összeérettebb ízt kapunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Francia Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is