Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Macaron recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 14 dkg mandulaliszt (darált mandula)
  • 20 dkg porcukor
  • 13 dkg tojásfehérje (kb. 4 db)
  • 8 dkg cukor
  • ételfesték
  • tölteléknek nutella


Elkészítése:

A tojásfehérjéket betesszük a hűtőbe 4 napra, egy jól lezárt dobozban. Nagyon fontos lépés, mert ha nem pihentetjük a tojást, akkor a süti szétrepedezik.

A mandulalisztet a porcukorral átszitáljuk. A megpihent tojást elkezdjük felverni, pár perc múlva hozzáadjuk a kristálycukrot, és tovább verjük, amíg kemény nem lesz. Ekkor belekeverjük az ételszínezéket, ha szeretnénk.

Óvatosan hozzáforgatjuk a mandulás-porcukros keveréket. Amikor szalagosan lefolyik a spatuláról, akkor jó. Elég sokáig kell kevergetni. Ezután nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire nyomjuk őket.

30 percig félretesszük, amíg a tetejük megszárad. Addig kell várni, amíg a tetején bőr képződik.

Előfordulhat, hogy 1 órát is várni kell. 160 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és kb. 10-12 perc alatt megsütjük.

Várjuk meg amíg kihűl, ekkor óvatosan leszedhetjük a sütőpapírról. Töltelék bármi lehet, de vegyük figyelembe, hogy a habcsók elég édes. Én nutellával töltöttem meg, de sárgabaracklekvárral is szuper.

 

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/macaron-4/