Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Macaron recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 12,5 dkg mandulaliszt
  • 25 dkg porcukor
  • 12,5 dkg tojásfehérje (nekem ez 4 db volt)

Csokoládé krém (ganache)

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 3,5 dkg vaj

Elkészítése

A krém hozzávalóit összeolvasztom, majd kihűtöm, hogy majd a kész macaronokat megkenjem vele.

A darált mandulához hozzáforgattam a porcukrot, majd egy szűrőn átszitáltam. A fentmaradt szemcséket félretettem.

A tojásfehérjéket habbá vertem, majd a végefelé hozzászórtam (állandó keverés mellett) a kristálycukrot. A cukros mandulát óvatosan a habhoz szórtam és összeforgattam.

Habzsákba töltöttem és sütőpapírral bélelt tepsire kb egyforma nagyságú korongokat nyomtam (kb 50 Ft-os pénzérme nagyságúakat).

40 percig szobahőmérsékleten száradni hagytam, majd 140 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütöttem.

A sütőből kivettem, hűlni hagytam, majd éles késsel leemeltem a sütőpapírról.

Nekem simán lejöttek, ha valakinek nem, sülés után terítsen ki egy vizes konyharuhát és a tepsiről sütőpapírral együtt óvatosan húzza át a macaronokat a konyharuhára, pár perc múlva simán elválnak a sütőpapírtól.

A csokoládé ganache-al, amit jól kihabosítottam használat előtt, megkenek egy macaront és egy másikat illesztek hozzá.

Csak annyit töltsünk meg, amennyit megeszünk. A többi lezárt üvegben sokáig eláll.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/macaron-6/