Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Macaron recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 12,5 dkg mandula
  • 25 dkg porcukor
  • 12,5 dkg tojásfehérje
  • 7,5-8 g cukor

Krém

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 dl habtejszín
  • 3,5 dkg vaj

Elkészítése

Krém

A tejszínt, a vajat és az étcsokoládét egy lábasban alacsony lángon felolvasztjuk, majd simára keverjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, amíg kenhető állagot nem kapunk.

Tészta

A mandulát finomra daráljuk (akár kávédarálóval), majd összekeverjük a porcukorral. A tojásfehérjét robotgéppel habbá verjük. Amikor kezd keményedni, apránként hozzáadjuk a kristálycukrot, és fényes, kemény habbá verjük.

Ezután óvatosan beleforgatjuk a porcukros mandulát a habba, ügyelve, hogy a massza ne törjön össze. A kész masszát nyomózsákba töltjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire egyforma korongokat nyomunk. Szobahőmérsékleten kb. másfél órát pihentetjük, amíg a tetejük megszárad.

Előmelegített, 160 fokos sütőben 10–12 percig sütjük. Kivesszük, majd rövid hűlés után könnyedén leemeljük a sütőpapírról a korongokat.

Összeállítás

A teljesen kihűlt korongokat a csokoládékrémmel megtöltjük, majd kettesével összeragasztjuk őket.

Tipp

A macaron töltelékét variálhatjuk: készíthetjük fehércsokoládéval, gyümölcsös lekvárral vagy krémekkel is. Ha a töltött macaronokat egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnapra még finomabb, összeérettebb ízt kapunk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/macaron/