Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, egy csipetnyi sót, és a felfuttatott élesztőt. Az egészet összegyúrjuk, majd a tésztából 3 cipót formázunk, melyeket vékonyra kinyújtunk. A diót és a porcukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a 4 tojás keményre vert habját. A mazsolát rumba vagy meggylébe áztatjuk. A kinyújtott tészta két szélére sorban […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.06.12.

Hozzávalók

Elkészítése

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, egy csipetnyi sót, és a felfuttatott élesztőt. Az egészet összegyúrjuk, majd a tésztából 3 cipót formázunk, melyeket vékonyra kinyújtunk.

A diót és a porcukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a 4 tojás keményre vert habját. A mazsolát rumba vagy meggylébe áztatjuk. A kinyújtott tészta két szélére sorban meggyet helyezünk, és úgy tekerjük fel a tésztát, hogy a két meggyes csík között 2-3 cm-es rés maradjon. Ebbe a résbe kenjük a diós masszát.

180 fokos sütőben halvány rózsaszínre sütjük, ügyelve arra, hogy a hab ne száradjon ki. Miután kihűlt, felszeleteljük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is