Elkészítése
Hozzávalók:
- 30 dkg finom liszt
- 20 dkg margarin
- 3 tojás sárgája
- 2 dkg élesztő
- 6 evőkanál tej
- 3 kockacukor
- 3 tojásfehérje
- 15 dkg kristálycukor
- 15 dkg darált dió
- 1 üveg meggylekvár
- 15-20 szem meggy
Elkészítése:
A lisztet, a margarint és a tojás sárgájákat összegyúrjuk a tejjel és cukorral felfuttatott élesztővel. Kettő cipót formálunk belőle és 20 percig pihentetjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük és belekeverjük a diós cukrot.
Téglalap alakúra nyújtjuk a cipókat, két szélüket hosszában a lekvárral megkenjük, megszórjuk meggyel és egymással szemben, párhuzamosan majdnem a közepéig feltekerjük, hogy a habos töltelék is elférjen.
A két tekercs közötti mélyedésbe töltjük a habos diót.
A tekercseket szorosan, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 180 fokra előmelegített villanysütőben kb 25 perc alatt megsütjük.

