Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Macskaszem recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 1 dkg élesztő (1 dl tejben megfuttatva)
  • 4 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg darált dió
  • 1 üveg magozott meggy
  • 1 csomag mazsola
  • kevés rum ( vagy meggylé)

Elkészítése

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, egy csipetnyi sót, és a felfuttatott élesztőt. Az egészet összegyúrjuk, majd a tésztából 3 cipót formázunk, melyeket vékonyra kinyújtunk.

A diót és a porcukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a 4 tojás keményre vert habját. A mazsolát rumba vagy meggylébe áztatjuk. A kinyújtott tészta két szélére sorban meggyet helyezünk, és úgy tekerjük fel a tésztát, hogy a két meggyes csík között 2-3 cm-es rés maradjon. Ebbe a résbe kenjük a diós masszát.

180 fokos sütőben halvány rózsaszínre sütjük, ügyelve arra, hogy a hab ne száradjon ki. Miután kihűlt, felszeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/macskaszem/