A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját 10 evőkanál cukorral és egy tasak vaníliás cukorral botmixerrel habosra keverjük, majd 4 dl tejjel felhígítjuk, és félretesszük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadunk 4 evőkanál cukrot és egy tasak vaníliás cukrot.
Egy nagyobb edényben felforralunk 1 liter tejet. Amikor forr, a tojásfehérje habját kanál hegyével apró adagokban beleszaggatjuk, és amikor a hab feljön a tetejére, kiszedjük egy másik edénybe. A tejet ezután újra kiegészítjük 1 literre, ha szükséges.
Amikor a tej ismét forró, de még nem forr, beleöntjük a tojássárgás keveréket, és állandó keverés mellett sűrűsödésig főzzük. Ezután a megfőtt tojásfehérjehabra öntjük, és kihűtve tálaljuk. Jó étvágyat!