Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Madártej karamellel csorgatva recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1,5 l tej
  • 8 tojás
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 tk vanília aroma
  • 1/2 cs vaníliás pudingpor
  • mazsola
  • méz
  • 2-3 ek kristálycukor


Elkészítése:

A tejet melegítsük fel forráspontig a vaníliás cukorral.

A tojások fehérjéből egy csipet sóval verjünk kemény habot, majd egy kanállal kisebb halmokat tegyünk a forró tejbe. Ezután mérsékeljük a hőfokot, és 1-2 perc alatt főzzük keményre a habot (főzés közben egyszer fordítsuk át a halmocskákat). Ezután a megfőtt habot szedjük ki egy szűrőkanállal és alaposan csepegtessük le.

A tojások sárgáját a mézzel , a vaníliaaromával, egy kevés tejjel, és a pudingporral keverjük simára. A forró tejbe tegyük bele a mazsolát, majd állandó keverés mellet csorgassuk bele a tojásos keverékét.Ezután kevergetve főzzük pár percig, hogy kissé besűrűsödjön.

Egy tálba tegyük bele az alaposan lecsepegtetett habot, majd óvatosan öntsük rá a készre főzött szószt.

A kristálycukrot tegyük bele egy edénybe, majd állandó keverés mellett karamellizáljuk meg.

Tálalás előtt a madártejet szedjük kelyhekbe, vagy kisebb tálkákba, majd csorgassuk rá a frissen karamellizát cukrot, és úgy kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/madartej-karamellel-csorgatva/