Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Madártej pörkölt mandulával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál porcukor
  • 4 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 csomag hántolt mandula
  • csipet só

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.

A tejet egy edényben a vaníliás cukorral lassú tűzön felforraljuk. A forró tejbe vizes kanállal kisebb halmokat szaggatunk a habból. A galuskákat oldalanként 1-2 percig főzzük, közben óvatosan megfordítjuk egyszer, hogy egyenletesen főjenek meg. A kész galuskákat szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük.

A tojássárgájákat a porcukorral habosra keverjük. Ha sűrűbb állagot szeretnénk, akkor egy evőkanál lisztet kevés tejjel csomómentesre keverünk, majd hozzáadjuk a cukros tojássárgájához. A tejből, amelyben a habgaluskákat főztük, egy keveset kanalazunk a tojássárgás keverékhez, hogy hőkiegyenlítést végezzünk. Ezután az egészet folyamatos keverés mellett visszaöntjük a tejbe.

Alacsony lángon, folyamatos keverés mellett főzzük, amíg besűrűsödik.

A hántolt mandulát egy száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg!

A vaníliás krémet üvegtálba vagy kisebb tálkákba öntjük, a tetejére halmozzuk a habgaluskákat és megszórjuk a pirított mandulával.

Hűtőbe tesszük legalább 1 órára, hogy jól lehűljön.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/madartej-porkolt-mandulaval/