Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Madártej Szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag sütőpor
  • 8 db tojás
  • 20 dkg margarin
  • 4 dl tej
  • 12 evőkanál cukor
  • 25 dkg porcukor
  • 12 evőkanál liszt
  • 4 dl habtejszín
  • 2 evőkanál vaníliás porcukor

Elkészítése

Lap elkészítése:

A tojásfehérjéket 8 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A 8 evőkanál lisztet elkeverjük a sütőporral, majd óvatosan a kemény tojásfehérjehabhoz adjuk. Az egészet egyenletesen eloszlatjuk egy kivajazott, lisztezett tepsiben, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a piskóta aranybarna nem lesz. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

Krém elkészítése:

A tojások sárgáját a maradék cukorral, a liszttel és a vaníliás cukorral elkeverjük a tejben. Az így kapott keveréket sűrű krémmé főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt főzött krémhez adjuk. Ezt a krémet egyenletesen elsimítjuk a megsült és kihűlt piskótalap tetején.

Teteje:

A habtejszínből kemény habot verünk, majd a krém tetejére simítjuk. Végül a tetejét csokoládéreszelékkel megszórjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/madartej-szelet-2/