Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 8 tojásfehérje
- 8 ek cukor
- 8 ek liszt
- fél csomag sütőpor
A krémhez:
- 20 dkg puha vaj
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 8 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 tojássárgája
A tetejére:
- 3 dl habtejszín
- csokidara
Elkészítése:
A cukorral a tojásfehérjét jó kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Kipapírozott tepsibe (35 x 35 cm) kenjük egyenletesen, és 160 fokos (légkeveréses) sütőben kb. 10 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A pudingport a hideg tejjel simára keverjük, majd sűrűre főzzük. Mikor kezd sűrűsödni, hozzáöntjük a tojások sárgáját így jól elkeverjük,majd elzárjuk a gázt. Hagyjuk kihűlni.
A vajat a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a hideg tojásos-pudingos krémet, és elektromos habverővel kihabosítjuk. (Ha a krém picit lágy lenne, akkor tegyük a hűtőbe egy kicsit.)
A tésztára rákenjük a pudingos krémet. A tejszínhabot felverjük keményre, és a puding tetejére kenjük.
Megszórjuk csokidarával, és fogyasztásig a hűtőben tároljuk!

