Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Madártej szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 0,5 csomag sütőpor
  • 8 evőkanál finomliszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 db tojásfehérje

Krémhez

  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 8 db tojássárgája

Tetejére

  • 5 dl habtejszín
  • csokoládéreszelék

Elkészítése

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, óvatosan beleforgatjuk, és a masszát kizsírozott, kilisztezett tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 15 perc alatt megsütjük.

Közben elkészítjük a krémet. A tojássárgájákat a cukorral, liszttel és tejjel sűrű krémmé főzzük. A margarint kihabosítjuk a porcukorral, majd a kihűlt főzött krémet alaposan összekeverjük a margarinos keverékkel.

A kihűlt tésztára egyenletesen rásimítjuk a krémet. A tetejére a kemény habbá vert tejszínt kenjük, és ízlés szerint csokoládé reszelékkel díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/madartej-szelet-6/