Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 8 tojásfehérje 8 evőkanál cukor 8 evőkanál liszt 1/2 tasak sütőpor Krém: 20 dkg vaj 15 dkg porcukor 8 dl tej 8 tojássárgája 2 tasak vaníliás pudingpor 1 tasak vaníliás cukor Tetejére: 3 dl tejszínhab csokireszelék Elkészítése: A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Belekeverjük a sütőporos lisztet […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
bozsoilona
Beküldte: 2017.11.06.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 8 tojásfehérje
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1/2 tasak sütőpor

Krém:

  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 8 dl tej
  • 8 tojássárgája
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 1 tasak vaníliás cukor

Tetejére:

  • 3 dl tejszínhab
  • csokireszelék


Elkészítése:

A sütőt 160 fokra előmelegítjük.

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Belekeverjük a sütőporos lisztet és kizsírozott-kilisztezett vagy sütőpapíros, kb 25*35 cm-es tepsiben megsütjük 25-30 perc alatt.

A tojássárgákból, pudingporból és a tejből sűrű krémet főzzünk. A vajat kihabosítjuk a porcukorral, vaníliás cukorral és összekeverjük a kihűlt, főzött krémmel.

A krémet a tésztára simítjuk. Tetejére kenjük a keményre vert tejszínhabot. Díszítésként szórhatunk rá csokireszeléket.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
bozsoilona
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is