Hozzávalók:
Tészta:
- 8 tojásfehérje
- 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál liszt
- 1/2 tasak sütőpor
Krém:
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 8 dl tej
- 8 tojássárgája
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 1 tasak vaníliás cukor
Tetejére:
- 3 dl tejszínhab
- csokireszelék
Elkészítése:
A sütőt 160 fokra előmelegítjük.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Belekeverjük a sütőporos lisztet és kizsírozott-kilisztezett vagy sütőpapíros, kb 25*35 cm-es tepsiben megsütjük 25-30 perc alatt.
A tojássárgákból, pudingporból és a tejből sűrű krémet főzzünk. A vajat kihabosítjuk a porcukorral, vaníliás cukorral és összekeverjük a kihűlt, főzött krémmel.
A krémet a tésztára simítjuk. Tetejére kenjük a keményre vert tejszínhabot. Díszítésként szórhatunk rá csokireszeléket.