Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Madártej szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 db tojás
  • 12 evőkanál cukor
  • 13 evőkanál liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 18 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 4 dl habtejszín

Elkészítése

Tészta:

8 tojásfehérjét 8 evőkanál cukorral kemény habbá verünk. 8 evőkanál lisztet egy teáskanál sütőporral elkeverünk, majd óvatosan hozzáadjuk a kemény habhoz. A keveréket egyenletesen elsimítjuk egy előkészített sütőformában, és aranysárgára sütjük.

Krém:

8 tojássárgáját, 4 evőkanál cukrot, 5 evőkanál lisztet és 2 evőkanál vaníliáscukrot 4 dl tejben elkeverünk. Sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. 18 dkg margarint 10 dkg porcukorral alaposan kikeverünk, és hozzáadjuk a kihűlt krémhez. Az egész krémet egyenletesen elsimítjuk a megsült tészta tetején.

Tetejére:

4 dl tejszínből kemény habot verünk, esetleg habfixálót is használunk a tartás érdekében. A habot a krém tetejére kenjük, majd csokireszelékkel megszórjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/madartej-szelet/