Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A mákos gubához: 12 db kifli 1 l tej 3 db tojás sárgája 10 dkg margarin 6-8 kanál cukor 1 cs mazsola(annak aki szereti) 1 citrom reszelt héja 10-15 dkg darált mák A krémhez: 1 cs vanília pudingpor 5 kanál cukor 2 cs vaníliás cukor 4 dl tej 4 db tojás sárgája 15 dkg […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Klára Tóth
Beküldte: 2014.12.15.

Elkészítése

Hozzávalók:
A mákos gubához:

  • 12 db kifli
  • 1 l tej
  • 3 db tojás sárgája
  • 10 dkg margarin
  • 6-8 kanál cukor
  • 1 cs mazsola(annak aki szereti)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10-15 dkg darált mák

A krémhez:

  • 1 cs vanília pudingpor
  • 5 kanál cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 4 db tojás sárgája
  • 15 dkg margarin

A habhoz:

  • 4 tojásfehérje
  • 8 kanál cukor


Elkészítése:

A langyos tejet, az olvasztott margarint, a tojás sárgákat, a cukrot, a mazsolát, a citromhéjat, és a mákot összekeverjük, és ráöntjük a karikára vágott kiflire.

Jól összeforgatjuk, megvárjuk míg a kifli felveszi a folyadékot, és egy kivajazott tepsibe enyhén belenyomkodjuk.170 C°-on 20-25 perc alatt megsütjük és a formában hagyjuk kihűlni.

A krémhez a hozzávalóból sűrű krémet főzünk, kihűtjük és a 15 dkg margarinnal jól kikavarjuk. Ezt simítjuk a mákos guba tetejére, majd az egészet bevonjuk a gőz fölött keményre vert habbal.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Klára Tóth
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is