Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Madártejes mákos guba torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A mákos gubához

  • 12 db kifli
  • 1 liter tej
  • 3 db tojássárgája
  • 10 dkg margarin
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag mazsola (annak aki szereti)
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 10 dkg darált mák

A krémhez

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 5 kanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 4 db tojássárgája
  • 15 dkg margarin

A habhoz

  • 4 db tojásfehérje
  • 8 evőkanál cukor
Madártejes mákosguba torta

Elkészítése

A langyos tejet, az olvasztott margarint, a tojássárgákat, a cukrot, a mazsolát, a citromhéjat, és a mákot összekeverjük, és ráöntjük a karikára vágott kiflire.

Jól összeforgatjuk, megvárjuk míg a kifli felveszi a folyadékot és egy kivajazott tortaformába enyhén belenyomkodjuk. 170 C°-on 20-25 perc alatt megsütjük és a formában hagyjuk kihűlni.

A krémhez a hozzávalóból sűrű krémet főzünk, kihűtjük és a 15 dkg margarinnal jól kikavarjuk. Ezt simítjuk a mákos guba tetejére, majd az egészet bevonjuk a gőz fölött keményre vert habbal.

Nem a legolcsóbb desszert a világon, de melyik torta az?

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/madartejes-makosguba-torta/