Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Madeira sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók egy 30 cm hosszú püspökkenyér formáhozPiskótához

  • 3 tojás
  • 10 dkg puha margarin
  • 12 dkg kristálycukor
  • 1 db lime reszelt héja
  • 0,5 db lime facsart leve
  • 250 ml tej
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál vanília aroma

Krémhez

  • 250 g mascarpone
  • 1 db lime reszelt héja
  • 0,5 db lime facsart leve
  • 500 ml cukrászhab

Díszítéshez

  • 12 szem eper vékonyra szeletelve
  • 250 g áfonya
  • 0,5 db citrom reszelt héja
  • 1 marék mentalevél

Elkészítése

A piskótához az egész tojásokat, a margarint és a cukrot közepes fokozaton 5 percen át keverjük. Ne ijedjünk meg ha darabos lesz. Ezután alacsony fokozat mellett hozzáadjuk a reszelt lime-ot, majd felváltva adagolva a tejet és a lisztet, végül a sütőport, a vaníliás cukrot, a lime levét és az aromát. Szép, sima, egynemű tésztává keverjük.

Egy 30 cm hosszú püspökkenyér sütőformát olajjal vékonyan kikenünk, beletöltjük a tésztát és előmelegített sütőben, 170 C°-on tűpróbáig sütjük. Hosszában kettévágjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.

A mascarponét a reszelt lime-al és fél lime levével közepes fokozaton elkezdjük felverni, közben pedig lassan öntjük hozzá a cukrászhabot. Keményedésig verjük a krémet és csillag végű habzsákba töltjük.

A habzsákból a sütemény alsó, vágott felére 6*3 db kb 4 cm magas halmocskát nyomunk körkörösen, majd a sorban 2-2 eperszeletet és 3-3 szem áfonyát nyomunk finoman a habba. Rátesszük a piskóta tetejét és ugyanezt megismételjük a sütemény tetején is, 2*5 halmocskával, 2-2 szelet eperrel és 3-3 áfonyával.

Végül meghintjük egy kis reszelt citrommal, beletűzdelünk pár mentalevelet és fogyasztásig hűtőben tároljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/madeira-sutemeny-picipiros-konyhajabol/