Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémes sütik

Magas Tátra

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

2 dl vizet elkezdünk forralni 12,5 dkg zsírral. Amikor a zsír teljesen elolvadt, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg a massza el nem válik az edény falától. Levesszük a tűzről, és még melegen, egyenként belekeverjük a tojásokat gépi habverő segítségével. Egy közepes méretű (35×20 cm-es) tepsit alaposan kivajazunk és lisztezünk, majd […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2013.07.27.

Lapokhoz

Krém

Tetejére

Elkészítése

2 dl vizet elkezdünk forralni 12,5 dkg zsírral. Amikor a zsír teljesen elolvadt, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg a massza el nem válik az edény falától. Levesszük a tűzről, és még melegen, egyenként belekeverjük a tojásokat gépi habverő segítségével.

Egy közepes méretű (35×20 cm-es) tepsit alaposan kivajazunk és lisztezünk, majd beleöntjük a massza felét, és 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. A maradék tésztából ugyanígy elkészítjük a másik lapot.

A krémhez a tejben a csomagolás utasításai szerint elkészítjük a krémport. A zselatint vízben feloldjuk, majd melegítjük, amíg teljesen fel nem oldódik. Hagyjuk kicsit kihűlni, ezután a krémhez keverjük.

Az alsó tésztalapra rákenjük a krémet, erre simítjuk a keményre felvert tejszínhabot, végül befedjük a második tésztalappal. A tetejét olvasztott tortabevonóval díszítjük. Hűtőben pihentetjük szeletelésig.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is