Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Magas Tátra recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Lapokhoz

  • 4 dl víz
  • 25 dkg zsír
  • 40 dkg liszt
  • 10 db tojás

Krém

  • 2 csomag főzés nélküli csoki puding
  • 1 dl víz
  • 1 csomag zselatin
  • 6 dl tej
  • 5 dl habtejszín

Tetejére

  • tortabevonó

Elkészítése

2 dl vizet elkezdünk forralni 12,5 dkg zsírral. Amikor a zsír teljesen elolvadt, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg a massza el nem válik az edény falától. Levesszük a tűzről, és még melegen, egyenként belekeverjük a tojásokat gépi habverő segítségével.

Egy közepes méretű (35×20 cm-es) tepsit alaposan kivajazunk és lisztezünk, majd beleöntjük a massza felét, és 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. A maradék tésztából ugyanígy elkészítjük a másik lapot.

A krémhez a tejben a csomagolás utasításai szerint elkészítjük a krémport. A zselatint vízben feloldjuk, majd melegítjük, amíg teljesen fel nem oldódik. Hagyjuk kicsit kihűlni, ezután a krémhez keverjük.

Az alsó tésztalapra rákenjük a krémet, erre simítjuk a keményre felvert tejszínhabot, végül befedjük a második tésztalappal. A tetejét olvasztott tortabevonóval díszítjük. Hűtőben pihentetjük szeletelésig.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/magas-tatra/