Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Máglyarakás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 db alma
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 8 db zsemle
  • 4 db tojás
  • 1 liter tej
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • baracklekvár
  • 15 dkg margarin
  • 30 dkg porcukor
  • zsemlemorzsa

Elkészítése

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, vékonyan felszeleteljük, fahéjjal megszórjuk és 5 dkg margarinon megpároljuk.

A zsemlét kockákra vágjuk és egy tálba tesszük. A tejet felforraljuk, a tojások sárgáját a fele cukorral, a van. cukorral és a margarinnal összekeverjük, a forró tejbe belekeverjük és rálocsoljuk a zsemlére.

Egy tepsit kikenünk margarinnal, zsemlemorzsával meghintjük, a zsemle felét belerakjuk, ráterítjük az almákat és a maradék zsemlével beborítjuk.

Baracklekvárt kevés vízzel elkeverünk, ezzel megkenjük a tetejét, sütőben 180 fokon 30 percig sütjük.

A tojásfehérjéket a maradék cukorral habbá verjük, belekeverünk kb. 2 ek. lekvárt, a rakottasra kenjük és visszatoljuk a sütőbe, hogy a hab kicsit rászáradjon.

A tojássárgájához hozzátettem mind a 30 dkg cukrot, mert a felvert habba inkább 3 evőkanálnyi baracklekvárt löttyintettem.

30 perc sütés után rákentem a tojásfehérje habot(baracklekvárosan) Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/maglyarakas-11/