Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 10 db kifli 6 db tojás 8 dl langyos tej 12 dkg cukor 6 dkg vaj 1 citrom reszelt héja fél citrom leve 8-10 dkg durvára aprított dió 5 db alma 1 teáskanál őrölt fahéj 6-8 evőkanál sárgabaracklekvár csipet só Elkészítése: A kifliket ujjnyi vastagra felkarikázzuk. Egy tepsit, vagy jénait kivajazunk. A tojások sárgáját […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2014.12.15.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 db kifli
  • 6 db tojás
  • 8 dl langyos tej
  • 12 dkg cukor
  • 6 dkg vaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél citrom leve
  • 8-10 dkg durvára aprított dió
  • 5 db alma
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 6-8 evőkanál sárgabaracklekvár
  • csipet só


Elkészítése:

A kifliket ujjnyi vastagra felkarikázzuk. Egy tepsit, vagy jénait kivajazunk. A tojások sárgáját 6 dkg cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a citromhéjat. A maradék vajat megolvasztjuk, és a tojásos keverékhez adjuk, majd ehhez hozzáöntjük a langyos tejet.

Ezzel a keverékkel leöntjük a kifliket, félretesszük. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivesszük, és vékonyra szeljük (uborkagyalun legyaluljuk).

A megáztatott kifliket a kivajazott sütőedénybe terítjük, megszórjuk a durvára aprított dióval, rátesszük az almaszeleteket, összekeverjük a maradék cukor felét (3 dkg) a fahéjjal, meghintjük az almát, majd rákanalazzuk a baracklekvárt, kissé elsimítjuk. 180 fokos sütőben (alsó-felső sütés) 30 percig sütjük.

Ez alatt a tojásfehérjéket egy csipet sóval, a maradék 3 dkg cukorral és a citromlével habbá verjük, majd kanállal belekeverünk még 2-3 evőkanálnyi sárgabaracklekvárt. Kivesszük a máglyarakást a sütőből, a tetejére halmozzuk a habot, kanállal csúcsokat formázunk rá. 160 fokon sütjük tovább 10-15 percig, amíg szépen megpirul.

Vizes késsel szeleteljük.

[box style=”info”]Aki szereti, tehet bele mazsolát, meggybefőttet, egyéb gyümölcsöt.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is