Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kifliket karikára vágjuk. A tojássárgákat a cukorral összekeverjük és felöntjük a tejjel. Az almákat felszeleteljük, kevés fahéjjal megszórjuk és a vajon megpároljuk. Egy sütőformát a maradék vajjal kikenünk, a tejes öntetbe beleforgatjuk a kiflik felét és kirakjuk a forma alját vele. Rárendezzük az almát, a mazsolát és a diót. Megszórjuk fahéjjal, vaníliás cukorral, 2 […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
dudika688
Beküldte: 2019.03.07.

Hozzávalók

Elkészítése

A kifliket karikára vágjuk.

A tojássárgákat a cukorral összekeverjük és felöntjük a tejjel.

Az almákat felszeleteljük, kevés fahéjjal megszórjuk és a vajon megpároljuk.

Egy sütőformát a maradék vajjal kikenünk, a tejes öntetbe beleforgatjuk a kiflik felét és kirakjuk a forma alját vele. Rárendezzük az almát, a mazsolát és a diót. Megszórjuk fahéjjal, vaníliás cukorral, 2 ek lekvárral lekenjük, és jöhet a maradék tejbe áztatott kifli.

Újra cukros fahéj és a maradék lekvár, majd 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

Kivesszük a sütőből és rásimítjuk az 1 ek cukorral habbá vert tojásfehérjét, majd még 10 percig (míg a hab kicsit megbarnul) sütjük.

Jó étvágyat mindenkinek!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
dudika688
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is